sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Terassin kaiteet

Kaiderimat

Tämän mökin terassille ei varsinaisesti vaadita suoja-aitaa terassin vähäisen korkeuden vuoksi, joten tämä on paremmin ulkoasun ja näköesteen vuoksi tehty aitaratkaisu.

Terassin kaiteeksi valittiin valmiiksi pohjamaalattu vinorima, jonka koko on 45x45/35 mm. Rimaa varattiin kaikkiaan 216 metriä kaiteiden tekemiseen.
Kaide kiertää mökin terassin ulkonurkat ja vain keskiosa jää avoimeksi. Rimojen välit on 2 cm ja alaosassa on noin 8 cm korkuinen väli. Kaide kiinnitettiin terassin pilareihin ja mökin nurkkaan kiinni ruuveilla
 



Terassin kaiteiden päälle etsittiin aluksi kyllästettyä puutavaraa. Puutavara oli kuitenkin niin iso-oksaista ja huonolaatuista, että päädyttiin käyttämään varmasti kuivaa ja hyvälaatuista lankkua (jo telineissäkin käytettyä). Lankut toki vaativat vähän siistimistä ja kulmien pyöristämistä sekä maalausta, mutta nyt valitut lankut ovat ainakin riittävän suoria ja tasalaatuisia.

Kaiteen korotus ja päällyslankku

Jotta terassin kaide ei olisi liika kehämäinen, suunnittelimme vähän korotettua osaa molemmille sivuille. Tämä ratkaisu lisää hiukan näkösuojaa mökin sivuille, vaikka ei sillä kyllä näin rauhallisella mökkirannalla ole juurikaan merkitystä.

Näissä kuvissa näkyy vielä maalaamaton kaiteen päällyslankku, joka nyt riittävän jämerästi tukee terassin kaiteita.


Kaiteiden päällyslankun maalaus

Koska kaiteiden päällyslankku ei ole kyllästettyä puutavaraa, niin sen saattoi maalata heti asennuksen jälkeen. Ilma vielä suosi hyvin maalausta ja maalin kuivumista vaikka ollaan jo pitkällä syyskuussa. Maalina käytettiin Tikkurilan Vinha puunsuojaa, josta on valmiiksi valkoinen sävy olemassa.

Tämä jäänee syksyn viimeiseksi maalauksesi ulkopuolen osalta, ja vasta ensi kesänä maalataan terassin pilarit (nyt vielä ruskeat), kaiteet ja kaidepuut kaikki valkoisiksi.




Vielä etuterassin kulmaus jäi odottamaan pientä penkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti